top of page

VAKUUTUSTEN KILPAILUTUS

Miten vakuutukset kannattaa kilpailuttaa?

Vakuutusten kilpailuttaminen onnistuu helpoiten internetissä. Jokaisen vakuutusyhtiön sivuilla on mahdollisuus kilpailuttaa heidän tarjoamansa vakuutukset yksinkertaisesti lomake täyttämällä. Lisäksi internetissä toimii maksuttomia palveluita kuten Vakuutustiedot.fi, jotka ovat erikoistuneet kilpailuttamaan vakuutukset asiakkaan puolesta. Palveluiden avulla voi hoitaa kilpailutuksen vaivattomasti ja täysin kuluitta. Lisäksi voit itse valita myös sen mistä kaikista yhtiöistä haluat tarjoukset saada.

Vakuutuksen voi kilpailuttaa myös vierailemalla vakuutustoimistossa tai soittamalla suoraa yritykseen. Tämä tapa toimii ehdottomasti parhaiten silloin kun tiedät jo etukäteen mistä aiot vakuutuksesi ottaa.

VINKKI! Vaikka vieroksuisit vakuutuksen ostamista internetistä ei mikään estä sinua kilpailuttamasta vakuutuksiasi esimerkiksi Vakuutustiedot.fi kaltaisessa palvelussa ennen yhteydenottoa vakuutusyhtiöön. Vakuutusten kilpailuttaminen palvelun kautta on täysin kulutonta ja se antaa sinulle mukavasti informaatiota eri yritysten hintatasosta.

Miksi vakuutukset kannattaa kilpailuttaa säännöllisesti?

Omia vakuutuksia kannattaa tarkastella ja kilpailuttaa säännöllisesti useammastakin eri syystä. Näitä syitä ovat esimerkiksi vakuutusten yleisen hintatason vaihtelu, omien vakuutusten hinnanmuutokset tai muuttunut elämäntilanne.

Vakuutusten yleisen hintatason vaihtelut voivat olla vakuutuksesta riippuen isojakin ja ne vaihtelevat reilusti kilpailutilanteesta ym. johtuen. Vakuutusyhtiöt eivät alenna asiakkaidensa hintoja markkinahintoja vastaavaksi automaattisesti. Jos et ole kilpailuttanut vakuutuksiasi pitkiin aikoihin saatat maksaa reilusti korkeampaa hintaa mikä markkinoiden sen hetkinen hinta on.

Toinen asia mikä vaikuttaa vakuutusten hintaa reilusti on erilaisista alennuskampanjoista tai muuten tarjouksen perässä otettu määräaikainen vakuutuspaketti. Määräaikaisen sopimuksen päätyttyä vakuutus pysyy edelleen voimassa, mutta hinta saattaa pompata reilustikkin. Hinnanmuutos voi jäädä helposti huomaamatta ja kuukausittaiset kulut voivat olla hyvinkin kymmeniä euroja korkeammat mitä vakuutuksen uudelleenkilpailuttamalla.

Kolmas hyvä syy säännölliselle kilpailuttamiselle ja omien vakuutuksien tarkastamiselle ovat päällekkäiset vakuutukset. Todella isolla osalla ihmisistä on päällekkäisiä tai muuten tarpeettomia vakuutuksia. Päällekäisiä tai turhia vakuutuksia jää helposti voimaan elämäntilanteen muutoksesta tai esimerkiksi vanhenemisen johtosta. Nuorena otettu kattava ja edullinen sopimus on iän vuoksi tullut päätökseen, mutta samat vakuutukset ovat jääneet voimaan normaalihinnoin. Tällöin henkilöllä on monesti kalliiden maksujen lisäksi voimassa myös pakitin mukana tulleita turhia vakuutuksia. Päällekkäisistä vakuutuksista hyvänä esimerkkinä toimivat esimerkiksi matkavakuutus ja tapaturmavakuutus. Monet ammattiliitot, luottokorttiyhtiöt ym. vastaavat tahot tarjoavat asiakkailleen ilmaiseksi kyseiset vakuutukset. Siitä huolimatta valtaosalla ihmisistä on samat vakuutukset myös oman vakuutusyhtiön kautta.

Kilpailuttamalla ja tarkastamalla vakuutukset voi säästää helposti vähintään kymmeniä euroja vuodessa!

logo (9).png
bottom of page