top of page

SÄHKÖN KILPAILUTUS

Sähkölasku on yksi lähes jokaista kotitaloutta koskettava kuukausittainen pakollinen kulu. Sähkölaskulla siirtohinta näyttelee välillä itse energian hintaa suurempaa osaa. Valitettavasti sähkön siirtohintaan ei voi vaikuttaa kilpailuttamalla vaan se on otettava aina paikalliselta sähköyhtiöltä. Varsinaisen energian osuus on kuitenkin vapaasti kilpailutettavissa kaikkien Suomessa toivomien sähköyhtiöiden kesken.

Energian hinta vaihtelee nykyisin jopa kuukausitasolla reilusti ja sähkölaskun säännöllinen kilpailuttaminen voi tuoda asumismuodosta ja kotitalouden koosta riippuen merkittäviäkin säästöjä.

Alle on listattu sopimusta tehdessä huomioon otettavia asioita ja vinkkejä sopimuksen kilpailuttamiseen.

Valitse klikkaamalla:

SÄHKÖSOPIMUKSEN KILPAILUTTAMINEN NETISSÄ

EKOLOGINEN VIHREÄ SÄHKÖ

MÄÄRÄAIKAINEN VAI TOISTAISEKSI VOIMASSA OLEVA SOPIMUS?

SÄHKÖSOPIMUKSEN KILPAILUTTAMINEN NETISSÄ

 Sähkösopimuksen kilpailuttaminen on nykyisin helpompaa kuin koskaan. Internet on pullollaan hyödyllisiä apuvälineitä kilpailutusta varten olipa ostokohteesi mikä hyvänsä. Sähkön kilpailutus ei tee tämän suhteen poikkeusta. Sähkön kilpailutusta varten on moria eri palveluita, jotka kilpailuttavat energian hinnan puolestasi lukuisilta eri sähköyhtiöillä. Kilpailutuksia tekevät yhtiöt saavat myös lähes poikkeuksetta saman tai jopa paremman hinnan minkä itse saat suoraa sähköyhtiöiltä kilpailuttaessasi.

Palvelujen toimintaperiaate on hyvin yksinkertainen. Täytät osoitetietosi ja energiaan liittyvät yksityiskohdat hakukenttään ja saat lähes välittömästi tarjoukset useilta eri sähköyhtiöiltä. Tarjousten pyynti ei sido sinua mihinkään. 

Myös sähkösopimuksen tekeminen palveluiden kautta on todella helppoa. Hyväksyt vain saamasi tarjouksen ja kaikki muu hoituu itsestään. Sinun ei tarvitse huolehtia vanhan sopimuksen ihtisanomisesta ym. toimenpiteistä.

Sähköä kilpailuttavia palveluita löytyy esimerkiksi googlen avulla hetkessä useita. Suomalaisista palveluista yksi suosituimmista ja luotettavaksi todetuista on Sähkömittari.fi, jossa kilpailutus on todella nopeaa ja helppoa. Toinen hyvä vaihtoehto kilpailutukseen on enemmän rahoitusmarkkinoilta tunnetuksi tullu Pohjoismaissa toimiva Zmarta, joka kilpailuttaa nykyisin lainojen lisäksi myös sähkösopimuksia. Zmartan sivulta löytyy myös mukavasti lisätietoa sähkösopimuksista ja niiden kilpailutuksesta.

VINKKI! Energian hinta vaihtelee nyt enemmän kuin koskaan. Tästä syystä kannattaa välillä vilkaista sähkön hintoja esimerkiksi yllä mainittujen palveluiden kautta, vaikka et olisi aikeissa kilpailuttaa sähköäsi tai vaihtaa sähköntoimittajaa.

Tutustu sähköä kilpailuttaviin palveluihin alla olevista bannereista:

palvelulla
logo (8).png
logo (7).png

EKOLOGINEN VIHREÄ SÄHKÖ

Lähes jokaisella sähköyhtiöllä on nykyisin valikoimissaan myös niin sanottua vihreää sähköä. Tällä tarkoitetaan uusiutuvilla energiamuodoilla kuten tuuli-, vesi- ja aurinkovoimalla tuotettua sähköä. Markkinoilla toimii myös vain ekologisesti tuotteihin energiamuotoihin erikoistuneita yrityksiä. Esimerkiksi Pohjoismaisilla markkinoilla toimiva Nordic Green Energy -yhtiön on vienyt vihreän energian myynnin vielä hieman pidemmälle. Heidän kauttaan pystyt päättämään jopa sen millä tavalla kotitalouteesi tuleva uusiutuva energia on tuotettu.

Vaikka uusiutuvien energiamuotojen kysyntä on tällähetkellä suurempaa kun tarjonta ei se näy kuitenkaan palveluiden hinnoissa vaan ne vastaavat lähes täysin muiden ilmastoa enemän rasittavien tuotantokeinojen avulla tuotetun energian hintaa.

Valitsemalla ekologisemman vaihtoehdon sähköllesi olet mukana luomassa lisäkysyntää ekologisesti tuotetuille vaihtoehdoille ja samalla tukemassa siirtymää pois fossiilisista polttoaineista. Valitsemalla Nordic Green Energyn kaltaisen vain ekologista sähkö myyvän yrityksen luot samalla painetta myös muille yrityksille siirtyä yhä enenemissä määrin sähköntuotannossaan ekologiseen suuntaan!

Katso Nordic Green Energyn tarjoukset vihreälle energialle alla olevasta painikkeesta.

 

ekolog
logo (6).png

MÄÄRÄAIKAINEN VAI TOISTAISEKSI VOIMASSAOLEVA SOPIMUS?

Siihen kannattaako sähkösopimus tehdä määräajaksi vai toistaiseksi voimassa olevana ei ole mitään yksiselitteistä ohjenuoraa.

Määräaikaisessa sopimuksessa sitoudet maksamaan koko määräajan verran sen hinnan sähköstä jolla sopimus tehdään. Sopimukset ovat yleensä 1-3 vuoden mittaisia. Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen hinta taas vaihtelee sopimuksen aikana markkina hinnan mukaan ja sopimuksen voi irtisanoa ja kilpailuttaa uudelleen milloin tahansa.

Myöskään siihen ei ole selvää näkökulmaa kumpi sopimuksista on halvempi. Määräaikaisen sopimuksen tekohetkellä sen hinta on monesti hieman toistaiseksi voimassaolevaa sopimusta alhaisempi. Jos onnistut tekemään määräaikaisen sopimuksen juuri oikealla hetkellä ennen sähkön hinnan nousua pääset nauttimaan "halvasta" sähköstä koko sopimusjakson ajan. Toisaalta taas jos sähkönhinta pomppaa heti sopimuksen tekohetken jälkeen, joudut pulittamaan sähköstäsi markkinahintaa kovempaa hintaa koko sopimuskauden ajan.

Etenkin nyt kun sähkön hinta on heittelehtinyt ajoittain hyvinkin nopeasti kannattaa päätös siitä kumpaan vaihtoehtoon päätyy puntaroida oman kotitalouden näkökulmasta. Jos nykyisten sähkölaskujen summa tuntuu omaan makuun siedettävältä tai jos uskot, että sähkö tulee myös jatkossa kallistumaan voi määräaikainen sopimus olla sinulle oikea vaihtoehto. Jos taas näkemyksesi on, että sähkön hinta jatkaa heittelyä, mutta pääty lopulta matalammalle tasolle ei ehkä kannata sijoutua pitkään määräaikaiseen sopimukseen.

VINKKI! Muista, että olipa sopimustyyppisi mikä hyvänsä voi sähkölaskun suuruuteen vaikuttaa merkittävästi myös omalla sähkön käytön määrällä!

määräaik
bottom of page