top of page

LAINOJEN KILPAILUTTAMINEN

Kotitalouksilla saattaa olla samaan aikaan useitakin lainoja, jotka rasittavat heidän talouttaan kuukausittain lainan lyhennyksen ja korkojen muodossa. Lainan määrästä riippuen pelkän lainanhoitokulut saattavat nousta vuositasolla sadoista, jopa tuhansiin euroihin. Suurista ja säännöllisistä kuluista johtuen lainojen kilpailutus näyttelee tärkeää roolia kotitalouden rahojen riittämisen kanssa.

Olipa kyseessä sitten uusi tai vanha laina kannattaa lainojen kilpailutus hoitaa aina huolellisesti. Lainojen ottaminen on nykyaikana tehty äärimmäisen helpoksi ja monet ihmiset ottavat niitä liian harkitsemattomasti ja ehtoihin tarkasti tutustumatta. Hulimattomasti kilpailutettu laina voi johtaa todella merkittäviin negatiivisiin vaikutuksiin taloudessasi.

Laina netistä? Alla vinkkejä lainojen kilpailutukseen ja niiden yhdistämiseen liittyen.

Valitse klikkaamalla:

LAINOJEN KILPAILUTTAMINEN

LAINOJEN YHDISTÄMINEN

klpailutus

LAINOJEN KILPAILUTTAMINEN

Nykyisin lainan kilpailutus on hoidetaan käytännössä aina netissä. Myös isojen lainojen kuten asuntolainan kohdalla pankit pyytävät täyttämään lainahakemuksen netissä ennen varsinaisia lainaneuvotteluja. Pienempien lainojen kohdalla myös lainan myöntäminen tapahtuu yleensä vain internetin välityksellä.

Lainan kilpailuttaminen onnistuu helposti pankkejen sivuilta löytyvillä lainatarjous lomakkeilla. Nykyisin netti on myös pullollaan lainojen kilpailutusta palveluna tarjoavia yrityksiä. Käyttämällä kyseisten yritysten palveluita he kilpailuttavat lainan puolestasi eri rahoituslaitosten välillä. Yleensä palvelut ovat täysin ilmaisia, eikä itse kilpailutuksesta koidu sinulle mitään kuluja. Yrityksiin kannattaa aina tutustua ennen lainatarjouksen pyytämistä. Suomen markkinoilla isoja ja luotettavaksi miellettyjä toimijoita ovat esimerkiksi Sortter, Zmarta ja Omalaina.fi.

Lainamarkkinoilla kilpailun kiristyessä yritykset ovat myös lähteneet suuntaamaan toimintaa pienemmille osa-alueille. 

Lainojen lisäksi markkinoilla on nykyisin luottokortteja vastaavia limittilainoja myöntäviä yrityksiä kuten Limiitti.fi. Limittilainan ottamalla saat koko hakemasi limitin käyttöösi, mutta maksat korkoa vain siitä osasta minkä olet käyttöösi nostanut. 

Myös normaali luottokortti on loistava vaihtoehto taloudellisen jouston saamiseen. Nykyisin markkinoilta löytyy myös luottokortteja, joiden bonusohjelmat palkitsevat käyttäjiään. Esimerkiksi Komplett Bankin Mastercardia käyttämällä jokaisesta kortilla tehdystä ostoksesta saa 1% palautuksen. Internetistä tehdyissä ostoksissa palautus on 2%. Lisäksi kortissa on 50 päivän kuluton maksuaika.

Netistä löytyy myös runsaasti erilaisia yrityslainojen kilpailutukseen erikoistuneita palveluita kuten Suomenyrityslainat.fi ja Yrityslainat.com tai hieman pienempään rahantarpeeseen apua tarjoava Yrityslaina247.fi. Taloustaituriksi.com sivusto perehtyy kuitenkin pääasiassa kotitalouden kulujen optimoimiseen. Yrityslainoihin kannattaa perehtyä paremmin lainantarjoajan sivuilla tai kysyä niistä omasta pankista.

LAINOJEN YHDISTÄMINEN

Mikäli olet ajautunut tilanteeseen, että taloudessasi on useita vipeistä, luottokorteista ym. veloista koostuvia lainoja kannattaa lainat ehdottomasti pyrkiä yhdistämään yhdeksi lainaksi. Näin saat lainakulujasi merkittävästi alhaisemmiksi, pysyt itse paremmin selvillä velkojen määrästä ja saat luotua helpommin toteutettavan maksusuunnitelman velkojesi hoitamiseksi. 

Lähtökohtaisesti velkojen yhdistämistä kannattaa kysyä omasta pankista. Pankit ovat kuitenkin yleensä melko vastahakoisia lainojen yhdistämisen suhteen. Tarpeen vaatiessa lainojen yhdistäminen kannattaa hoitaa ja kilpailuttaa internetissä sitä varten toimivien palveluiden kanssa. Vaikka monien kyseisten palveluiden kulut saattavat tuntua kalliilta ovat ne kuitenkin erittäin todennäköisesti huomattavasti aiempia kuluja matalammat.

Lainojen yhdistämistä tarjoavia palveluita ovat esimerkiksi Rahalaitos.fi ja Suomenydistelylaina.fi.

VINKKI! Vaikka epäilisit ettei lainojesi yhdistäminen onnistu kannattaa hakemus aina tehdä. Tarjouksen pyytäminen on ilmaista ja sillä voi olla parhaimmillaan todella merkittävä vaikutus talouteesi.

Linojen yhditäminn
bottom of page